ONTSTAAN VAN DE CLUB VAN ELF

De Club van Elf is in het begin van de jaren zeventig ontstaan toen -onder druk van de energiecrisis en de autoloze zondagen – de vooruitzichten voor de dagattractiebedrijven enorm in het gedrang kwamen. Ze verenigden zich in een gezamenlijke lobby naar Den Haag. Elf directeuren besloten ook daarna samen door te gaan om zowel in Den Haag als bij bezoekers bewustwording te creĆ«ren voor het belang dat toerisme -met name dagtoerisme en binnenlands toerisme- heeft voor ons land. Inmiddels is de Club van Elf uitgebreid naar Club van 23 maar de leden zijn het er allen over eens, de Club van Elf is en blijft de naam.

BEKIJK HIER DE VIDEO

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

DE CLUB VAN ELF IN BRUSSEL

Een delegatie van de Club van Elf heeft op 30 en 31 januari bezoek gebracht aan Brussel. Een mooie gelegenheid om -in aanloop naar de Europese verkiezingen in juni- de belangen van dagrecreatie goed op de kaart te zetten.

Met Caroline Nagtegaal van het Europees Parlement, Winand Quadvlieg van VNO-NCW en MKB-Nederland kantoor Brussel en met Mathijs Schiffers van Het Financieele Dagblad hebben de leden gesproken over de kansen voor dagrecreatie maar ook de uitdagingen en zorgen, onder meer ten aanzien van de noodzakelijke ruimte voor toerisme en recreatie en over de toenemende administratieve lasten en stapelende regels. Verbetering van toegang tot Europese fondsen en subsidies is gewenst om de versnelling in verduurzaming en digitalisering te realiseren.

Peter van der Schans heeft ons over de activiteiten van IAAPA EMEA en de expo 2024 in Amsterdam bijgepraat.

De Club van Elf vertegenwoordigt met ruim 25 miljoen bezoekers in 2023 de toonaangevende dagattracties in Nederland. De leden dragen bij aan het sociaal, cultureel en geestelijk welzijn van alle bezoekers. In een tijd van polarisering en individualisering zorgen de leden van de Club van Elf voor verbinding, ontmoeting en ontspanning.