ONTSTAAN VAN DE CLUB VAN ELF

De Club van Elf is in het begin van de jaren zeventig ontstaan toen -onder druk van de energiecrisis en de autoloze zondagen – de vooruitzichten voor de dagattractiebedrijven enorm in het gedrang kwamen. Ze verenigden zich in een gezamenlijke lobby naar Den Haag. Elf directeuren besloten ook daarna samen door te gaan om zowel in Den Haag als bij bezoekers bewustwording te creëren voor het belang dat toerisme -met name dagtoerisme en binnenlands toerisme- heeft voor ons land. Inmiddels heeft de Club van Elf 23 leden. 

BEKIJK HIER DE VIDEO

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

HET BESTUUR

Voorzitter
Fons Jurgens
Directeur Efteling

Penningmeester
Teus Eenkhoorn

Directeur Nederlands Openlucht Museum

Bestuurslid
Erik Zevenbergen
Directeur – bestuurder Diergaarde Blijdorp

Bestuurslid
Sandra Bechtholt
Algemeen directeur Keukenhof

HET KANTOOR

Directeur & contact pers
Karin Kuiper
06 54 76 01 00

karin.kuiper@clubvanelf.nl

Office/community Manager
Stella Oelbers
085 060 5 113 | 06 83 71 56 94

stella.oelbers@clubvanelf.nl

WAT DOET DE CLUB VAN ELF

De Club van Elf vertegenwoordigt met ruim 25 miljoen bezoekers in 2023 de toonaangevende dagattracties in Nederland. De leden dragen bij aan het sociaal, cultureel en geestelijk welzijn van alle bezoekers. In een tijd van polarisering en individualisering zorgen de leden van de Club van Elf voor verbinding, ontmoeting en ontspanning.

Januari 2024 – De Club van Elf in Brussel
Een delegatie van de Club van Elf heeft op 30 en 31 januari 2024 een bezoek gebracht aan Brussel. Een mooie gelegenheid om -in aanloop naar de Europese verkiezingen in juni- de belangen van dagrecreatie goed op de kaart te zetten.

Met Caroline Nagtegaal van het Europees Parlement, Winand Quadvlieg van VNO-NCW en MKB-Nederland kantoor Brussel en met Mathijs Schiffers van Het Financieele Dagblad hebben de leden gesproken over de kansen voor dagrecreatie maar ook de uitdagingen en zorgen, onder meer ten aanzien van de noodzakelijke ruimte voor toerisme en recreatie en over de toenemende administratieve lasten en stapelende regels. Verbetering van toegang tot Europese fondsen en subsidies is gewenst om de versnelling in verduurzaming en digitalisering te realiseren.

Peter van der Schans heeft ons over de activiteiten van IAAPA EMEA en de expo 2024 in Amsterdam bijgepraat.