DE CLUB VAN ELF EN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

DE EFTELING

Speelbos Nest! Een plek waar alle dappere durfals samen kunnen spelen.

Op 31 mei 2021 werd Nest! in de Efteling geopend. Een nieuw speelbos dat speciaal ingericht is zodat alle kinderen, met of zonder beperking, onbezorgd samen kunnen spelen. Bij de realisatie van het speelbos stond centraal dat het toegankelijk moest zijn voor iedereen. Hiervoor is advies ingewonnen bij o.a. stichting het Gehandicapte Kind en Bartimeus. In de thematiek en uitstraling van Nest! zijn verschillende elementen van de grote attracties uit Ruigrijk verwerkt. Op die manier past het speelbos helemaal in de omgeving. Om uiteindelijk zeker te weten dat bij Nest! iedereen onbezorgd samen kan spelen, is het speelbos beoordeeld door de Speeltuinbende van stichting het Gehandicapte Kind. Zij waren enthousiast over het eindresultaat! 

ATTRACTIE & VAKANTIEPARK SLAGHAREN

Bedankdag voor alle vrijwilligers van Nationaal Fonds Kinderhulp

De bedankdag is in het leven geroepen voor alle mensen die zich inzetten voor Kinderhulp. Op zondag 19 september 2021 was het attractiepark speciaal geopend voor vrijwilligers, collectanten en donateurs. Deze feestelijke dag werd afgesloten met een optreden van Marc Floor, finalist van The Voice Kids. Slagharen overhandigt Kinderhulp een cheque van €6.750, dit is de maandopbrengst van de Raccoon Lodge en de opbrengst van de veiling. Hierbij werd een overnachting onder de Gold Rush geveild.

Ieder jaar steunt Attractie- & Vakantiepark Slagharen een goed doel. In 2021 is dit Nationaal Fonds Kinderhulp. Slagharen stelt dit jaar 4.000 tickets beschikbaar en bezorgt kinderen waar thuis weinig geld is een onvergetelijke dag.

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Kinderhulp helpt hen, met iets groots, of iets kleins. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, of een nieuwe bril. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor deze kinderen. Slagharen steunt Kinderhulp ook door het doneren van speelgoed. 

STROMMA NEDERLAND

Succesvolle World Cleanup Day

Stromma Nederland richt zich met haar strategie op de toekomst, op duurzaam toerisme. Onze visie is dan ook: Noord-Europa’s toonaangevende duurzame producent en aanbieder van tours en activiteiten. Niet alleen door onze vloot te elektrificeren maar ook door deel te nemen aan belangrijke evenementen.

Op 18 september 2021 jl. hebben wij dan ook samen met onze partner River Cleanup deelgenomen aan de World Cleanup Day.

Via diverse kanalen hebben deelnemers zich aan kunnen melden om, samen met onze collega’s, de handen uit de mouwen te steken en de grachten in Amsterdam en Utrecht schoon te maken. Onze waterfietsen en sloepen werden hiervoor gratis beschikbaar gesteld en tevens werd vanuit de organisatie voor het nodige materiaal gezorgd.

Het enthousiasme qua aanmeldingen was zo groot dat we binnen een paar dagen helemaal volgeboekt waren. Met ruim honderd fanatieke deelnemers, verspreidt over drie locaties, hebben we gezamenlijk met schepnetten en grijpers vuilniszakken vol afval uit onze wateren gevist.

De reacties waren zeer positief. Wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar!

HET VAN GOGH MUSEUM

De Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day

Hyundai en het Van Gogh Museum organiseerden op 1 oktober 2021 voor de tweede keer de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day waarbij ouderen in verbinding worden gebracht met het werk en leven van Van Gogh. Op deze dag worden ouderen in zorginstellingen verrast met een workshop schilderen als Van Gogh. De workshoppakketten met schildermaterialen worden geheel in stijl in de elektrische auto’s van Hyundai bij de zorginstellingen bezorgd. Door ouderen een creatieve middag te bezorgen, hopen Hyundai en het Van Gogh Museum een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen voor wie een museumbezoek niet vanzelfsprekend is.

PALEIS HET LOO

Nederlandse Gebarentaal op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo wil toegankelijk zijn voor iedereen. Een belangrijke stap hierin is dat Nederlandse Gebarentaal (NGT) inmiddels onderdeel is van de programmering van Paleis Het Loo. Er is regelmatig een NGT-tolk aanwezig om de verhalen voor bezoekers te tolken.

In het zomerseizoen is elke laatste zaterdag van de maand een tolk bij de Vertelpodia in de tuinen en op het Stallenplein. De NGT-dagen op Paleis Het Loo zijn inmiddels breed bekend: organisaties voor doven en slechthorenden geven het nieuws aan hun doelgroep door. Steeds meer dove bezoekers brengen speciaal op deze dagen een bezoek aan het museum.

De Prinsen- & Prinsessendagen zijn elke zomer weer een geliefd uitstapje voor families met kinderen. Ook hier is op een aantal dagen een NGT-tolk aanwezig om de theatervoorstelling en de goochelshow te tolken. We hebben veel positieve reacties gekregen van dove kinderen en hun ouders: zo’n getolkte voorstelling is echt een belevenis voor het hele gezin, doof of horend.