DE CLUB VAN ELF EN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

ROLLERCOASTER RUN IN WALIBI HOLLAND

In samenwerking met Stichting Fight cancer organiseert Walibi Holland alweer de vierde editie van de Rollercoaster Run voor het goede doel. Ren op 11 juni 2023 samen met je familie, vrienden en/of collega’s door Walibi, trotseer 3 attracties en haal geld op voor baanbrekend onderzoek naar kanker. So get up, team up and run! https://lnkd.in/e2b9xjJk

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

(On) beperkt | Leven met een handicap. Ongeveer twee miljoen mensen in Nederland hebben een handicap. Ze zijn bijvoorbeeld blind, gebruiken een rolstoel of hebben psychische klachten. Mensen met een handicap ervaren in het dagelijks leven soms hindernissen.

Zaterdag 25 maart opende de tentoonstelling (On)beperkt | Leven met een handicap. Deze tentoonstelling laat zien dat mensen de wereld ontoegankelijk maken, niet de handicap die iemand heeft.

De rode draad in de tentoonstelling zijn de thema’s wonen, werken, hobby’s en relaties. We zien vier persoonlijke video’s waarin mensen met een handicap over hun leven vertellen. We komen meer te weten over hun dagelijks leven en hun passies en hoe zij aankijken tegen de maatschappij.

DE EFTELING: de tentoonstelling

Op 4 maart 2023 opende Efteling: de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum, 70 jaar geschiedenis van de Efteling. De tentoonstelling laat zien dat recreatie belangrijk is in de geschiedenis en cultuur van Brabant. In de tentoonstelling wordt ook duidelijk dat de Efteling al zeventig jaar een belangrijke werkgever is in Brabant.

Vele bezoekers stonden te popelen om naar binnen te gaan. Jong en oud liet zich verrassen door de wel 250 verschillende objecten die de tentoonstelling laat zien. Van correspondentie uit 1952, kleine en grote objecten, originele tekeningen van Anton Pieck en de technische vondsten van Peter Reijnders tot geuren. Nog niet eerder kwamen zoveel Eftelingobjecten buiten het Efteling terrein samen in een museale tentoonstelling.  Efteling: de tentoonstelling is tot en met 21 mei 2023 in Het Noordbrabants Museum te ‘s-Hertogenbosch te zien.

DE EFTELING

Speelbos Nest! Een plek waar alle dappere durfals samen kunnen spelen.

Een speelbos dat speciaal ingericht is zodat alle kinderen, met of zonder beperking, onbezorgd samen kunnen spelen. Bij de realisatie van het speelbos stond centraal dat het toegankelijk moest zijn voor iedereen. Hiervoor is advies ingewonnen bij o.a. stichting het Gehandicapte Kind en Bartimeus. In de thematiek en uitstraling van Nest! zijn verschillende elementen van de grote attracties uit Ruigrijk verwerkt. Op die manier past het speelbos helemaal in de omgeving. Om uiteindelijk zeker te weten dat bij Nest! iedereen onbezorgd samen kan spelen, is het speelbos beoordeeld door de Speeltuinbende van stichting het Gehandicapte Kind. Zij waren enthousiast over het eindresultaat!

ATTRACTIE & VAKANTIEPARK SLAGHAREN

Bedankdag voor alle vrijwilligers van Nationaal Fonds Kinderhulp

De bedankdag was voor alle mensen die zich inzetten voor Kinderhulp. Op 19 september 2021 was het attractiepark speciaal geopend voor vrijwilligers, collectanten en donateurs. Slagharen overhandigde Kinderhulp een cheque van €6.750, de maandopbrengst van de Raccoon Lodge en de opbrengst van een veiling.

Ieder jaar steunt Attractie- & Vakantiepark Slagharen een goed doel. In 2021 is dit Nationaal Fonds Kinderhulp. Slagharen stelt dit jaar 4.000 tickets beschikbaar en bezorgt kinderen waar thuis weinig geld is een onvergetelijke dag.

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Kinderhulp helpt hen, met iets groots, of iets kleins. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, of een nieuwe bril. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor deze kinderen. Slagharen steunt Kinderhulp ook door het doneren van speelgoed.

STROMMA NEDERLAND

Succesvolle World Cleanup Day

Stromma Nederland richt zich met haar strategie op de toekomst, op duurzaam toerisme. Onze visie is dan ook: Noord-Europa’s toonaangevende duurzame producent en aanbieder van tours en activiteiten. Niet alleen door onze vloot te elektrificeren maar ook door deel te nemen aan belangrijke evenementen.

Op 18 september 2021 jl. hebben wij dan ook samen met onze partner River Cleanup deelgenomen aan de World Cleanup Day.

Via diverse kanalen hebben deelnemers zich aan kunnen melden om, samen met onze collega’s, de handen uit de mouwen te steken en de grachten in Amsterdam en Utrecht schoon te maken. Onze waterfietsen en sloepen werden hiervoor gratis beschikbaar gesteld en tevens werd vanuit de organisatie voor het nodige materiaal gezorgd.

Het enthousiasme qua aanmeldingen was zo groot dat we binnen een paar dagen helemaal volgeboekt waren. Met ruim honderd fanatieke deelnemers, verspreidt over drie locaties, hebben we gezamenlijk met schepnetten en grijpers vuilniszakken vol afval uit onze wateren gevist.

De reacties waren zeer positief. Wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar!

HET VAN GOGH MUSEUM

De Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day

Hyundai en het Van Gogh Museum organiseerden op 25 juli 2022 voor de derde keer de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day waarbij ouderen in verbinding worden gebracht met het werk en leven van Van Gogh. Op deze dag worden ouderen in zorginstellingen verrast met een workshop schilderen als Van Gogh. De workshoppakketten met schildermaterialen worden geheel in stijl in de elektrische auto’s van Hyundai bij de zorginstellingen bezorgd. Door ouderen een creatieve middag te bezorgen, hopen Hyundai en het Van Gogh Museum een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen voor wie een museumbezoek niet vanzelfsprekend is.

PALEIS HET LOO

Nederlandse Gebarentaal op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo wil toegankelijk zijn voor iedereen. Een belangrijke stap hierin is dat Nederlandse Gebarentaal (NGT) inmiddels onderdeel is van de programmering van Paleis Het Loo. Er is regelmatig een NGT-tolk aanwezig om de verhalen voor bezoekers te tolken.

In het zomerseizoen is elke laatste zaterdag van de maand een tolk bij de Vertelpodia in de tuinen en op het Stallenplein. De NGT-dagen op Paleis Het Loo zijn inmiddels breed bekend: organisaties voor doven en slechthorenden geven het nieuws aan hun doelgroep door. Steeds meer dove bezoekers brengen speciaal op deze dagen een bezoek aan het museum.

De Prinsen- & Prinsessendagen zijn elke zomer weer een geliefd uitstapje voor families met kinderen. Ook hier is op een aantal dagen een NGT-tolk aanwezig om de theatervoorstelling en de goochelshow te tolken. We hebben veel positieve reacties gekregen van dove kinderen en hun ouders: zo’n getolkte voorstelling is echt een belevenis voor het hele gezin, doof of horend.