Maatschappelijk Verantwoord | Professioneel & Veilig | Toekomstgericht

Succesvol jaar dagattractiebedrijven Club van Elf

Succesvol jaar dagattractiebedrijven Club van Elf

Amsterdam, 6 januari 2015

In 2014 hebben de leden van de Club van Elf (Dutch Association of Leading Visitor Attractions) 20,1 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Dat is afgerond 3% meer dan in 2013. Grote bezoekersattracties waren de Efteling en het Rijksmuseum, maar ook Apenheul,  Attractiepark Toverland, Heineken Experience, Madame Tussauds, Ouwehands Dierenpark, Walibi en opvallend ook Keukenhof wisten aanzienlijk meer bezoekers te trekken.  Daarbij werden bij Ouwehands Dierenpark, Keukenhof en Apenheul nieuwe records gevestigd!

In het afgelopen jaar realiseerden de aangesloten leden een flink aantal vernieuwingen: bij Madame Tussauds kwamen nieuwe beelden van Willem Alexander en Maxima, maar ook Armin van Buren vond er een plek. In Attractie en Vakantiepark Slagharen kwamen de pony’s weer terug bij het huisje en werd in Walibi het succesvolle Halloween Fright Nights georganiseerd. Ook Madurodam kwam in de schijnwerpers met Zo Groot Is Oranje, het verhaal van het oranje elftal van 1988. Bijzonder was ook dat in Madurodam de bezoekers een 3D kopie van zichzelf konden laten maken waarvan er maar liefst 250 nieuwe bewoners zijn toegevoegd aan het park!

In 2014 vierde Canal hun 30 jarig jubileum en startten zij de Amsterdam Harbour Cruise. Ze gingen varen met de eerste electrische rondvaartboot en sloten het jaar af met het spectaculaire Amsterdam Light Festival. In Vakantie en attractiepark Duinrell vierden ze het 30 jarig bestaan van het Tikibad. Attractiepark Toverland werd in 2014 door Zoover uitgeroepen tot het beste attractiepark van Nederland en werd gemiddeld beoordeeld met een 8,6! Het Scheepvaartmuseum kreeg dit jaar een nieuwe directeur Pauline Krikke, voormalig burgemeester van Arnhem. Het is bijna niemand ontgaan dat het Rijksmuseum President Obama ontving en daarnaast de nieuwe Philipsvleugel opende.

Ook Heineken Experience wist grote aantallen bezoekers te trekken met de viering van het 150 jarig bestaan van HEINEKEN en speciale evenementen voor bezoekers zoals het LightPainting tijdens het Amsterdam Light Festival. Bijzonder was ook de openstelling tijdens de museumnacht in Amsterdam. In Avonturenpark Hellendoorn werden spectaculaire vuurwerkshows gepresenteerd tijdens de goed bezochte Zinderende Zomeravonden. Keukenhof organiseerde een groot klassiek muziekfestival en wist meer Nederlandse bezoekers te trekken.

In de dierenparken waren ook dit jaar bijzondere geboortes: Ouwehands Dierenpark werd verblijd met een ijsbeertweeling, in het Dolfinarium zag een dolfijntje het levenslicht en in Dierenpark Emmen kwamen de Aziatische olifantjes Radza junior en Ravi ter wereld. Apenheul wist 46.000 euro op te halen voor  ‘Knok voor gorilla’s’ waarmee het Mbeli Bai onderzoeksproject in de Republiek Congo een flinke stimulans kreeg. Koninklijke Burgers’ Zoo scoorde in 2014 – het jaar na hun 100 jarig jubileum en de toekenning van het predicaat Koninklijk  –  een wereldprimeur, toen op basis van DNA-onderzoek aangetoond werd dat ongeslachtelijke voortplanting (parthenogenese) ook bij adelaarsroggen voorkwam.

In 2015 staan ook bijzondere gebeurtenissen op het programma. De Efteling zal de Baron 1898 gaan realiseren, een spectaculaire divecoaster en wordt de verblijfsrecreatie Bosrijk flink uitgebreid. Het Dolfinarium bestaat dit jaar 50 jaar en zal dat in mei uitgebreid gaan vieren. Ook Duinrell viert een lustrum: in 2015 is het landgoed 80 jaar opengesteld. In Ouwehands Dierenpark zal een onderzoekscentrum en een uitkijkpost worden gerealiseerd bij Expeditie Berenbos. Ook Dierenpark Emmen heeft een jubileum: zij bestaan in 2015 80 jaar en dit jaar zal tevens het laatste jaar zijn op de huidige locatie in het centrum van Emmen. De nieuwe locatie: Wildlands, adventure Zoo Emmen vordert voorspoedig en belooft iets bijzonders te worden. Walibi Holland zal in 2015 voor het eerst een Oktoberfest gaan organiseren en in Avonturenpark Hellendoorn komen in 2015 na jarenlange afwezigheid de zeeleeuwen weer terug. In Attractie- & Vakantiepark Slagharen zal in 2015 een enorm Waterpark openen, dat minstens zo groot is als 6 Olympische zwembaden! Het Rijksmuseum opent in februari de expositie Late Rembrandt en in het Scheepvaartmuseum zal de filmpremière plaatsvinden van de film over Michiel de Ruyter. Ook Toverland blijft vernieuwen: komend voorjaar openen ze een bobbaan, waar je zelf je snelheid kunt bepalen en met behulp van de social media je prestaties kunt verbeteren.

Kortom voldoende redenen om ook in 2015 de dagattracties te gaan bezoeken!

Bij de Club van Elf zijn de volgende 18 grootste dagattractiebedrijven in Nederland aangesloten: Apenheul, Attractie-& Vakantiepark Slagharen, Attractiepark Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, Canal Company, Dierenpark Emmen, Dolfinarium Harderwijk, Duinrell, Efteling, Heineken Experience, Het Scheepvaartmuseum, Keukenhof, Koninklijke Burgers’ Zoo, Madame Tussauds Amsterdam, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, Rijksmuseum, Walibi Holland.

By |2015-01-06T14:11:59+00:00januari 6th, 2015|Persbericht|Reacties uitgeschakeld voor Succesvol jaar dagattractiebedrijven Club van Elf

About the Author: