Maatschappelijk Verantwoord | Professioneel & Veilig | Toekomstgericht

Nieuwe attractie in Madurodam: Hof van Nederland

Nieuwe attractie in Madurodam: Hof van Nederland

media_xll_3173435Madurodam heeft er sinds zondag 19 juli een attractie bij: het Hof van Nederland.  Bezoekers kunnen hier een belangrijk moment in de vaderlandse geschiedenis beleven: de eerste vrije Statenvergadering in 1572. 

De attractie is geïnspireerd op het gelijknamige museum in Dordrecht dat tijdens Koningsdag werd geopend door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Volgens directeur Joris van Dijk van Madurodam wordt de bezoeker meegenomen ,,naar een spannend moment in de vaderlandse historie, dat je meebeleeft op een eigentijdse manier die al je zintuigen prikkelt”.

Opstand tegen de Spanjaarden
De Eerste Vrije Statenvergadering vond plaats van 19 juli tot en met 23 juli 1572 in de Statenzaal van het Augustijnenklooster van Dordrecht. Deze vergadering werd samengeroepen in opdracht van stadhouder Prins Willem van Oranje. Hier werden in het geheim de twaalf steden van Holland bij elkaar geroepen. Zo begon de opstand tegen de Spanjaarden.Madurodam heeft die Statenzaal op ware grootte nagebouwd.
By |2017-04-05T14:12:48+00:00juli 20th, 2015|Persbericht|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe attractie in Madurodam: Hof van Nederland

About the Author: